LUC_LAPINAMK.png


Lapin AMK / Tiedonhakijalle
A A A

Painettu aineisto


Finnasta voit selailla kirjaston painettua aineistoa Kirjaston kokoelmat -haulla. Näet myös Kuopion Varastokirjaston kokoelmat. Löydät osan e-kirja-aineistosta myös tällä haulla.

Painettu aineisto sisältää mm. kirjoja, opinnäytteitä ja lehtiä.

Elektroninen aineisto


Finnasta voi selailla elektronista aineistoa Kansainväliset artikkelit -haulla, Kotimaiset artikkelit -haulla tai tietokantalistan kautta. E-aineistot sisältävät mm. kirjoja, lehtiä, opinnäytteitä, fakta- ja viitetietokantoja. Käytettävissä on vapaasti verkossa olevia ja kirjaston hankkimia aineistoja. Käyttöoikeus kirjaston hankkimiin aineistoihin on Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoilla ja henkilökunnalla sekä kirjaston paikallisasiakkailla.


Opinnäytetyöt Theseuksessa


Theseus  on ammattikorkeakoulujen yhteinen opinnäytetöiden ja omien verkkojulkaisujen tallennusalusta. Kaikki Theseukseen tallennettu materiaali on julkisesti verkossa.

Kysy informaatikolta


Jos kirjallisuuden etsiminen omaan työhösi aiheuttaa hankaluuksia, voit lähettää tiedonhakupyynnön Lapin korkeakoulukirjaston informaatikoille lomakkeella "Kysy informaatikolta"

Virtuaaliopastusta tiedonhakuun

Finnan Kysy pois -chatpalvelussa voit kysyä kaikista kirjastopalveluihin liittyvistä asioista. Chatin ollessa avoinna saat vastauksen heti. Kun chat on suljettuna, saat vastauksen chat-viestissä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Voit sopia henkilökohtaisen tiedonhaun etäohjausajan AC -ympäristöön arkisin klo 9 - 18 välillä.

Varaa aika ottamalla yhteyttä informaatikkoon:

Heidi Minkkinen, Jokiväylä Rovaniemi
Tiina Mäntylä, Jokiväylä Rovaniemi
Annamari Pudas, Minervakirjasto Tornio
Tiina Siro, Jokiväylä Rovaniemi
Anitta Örn, Terveysalan kirjasto Kemi


Henkilökunnan yhteystiedot


Ajanvarauksen yhteydessä saat ohjeet, miten ohjauksen luokkatila löytyy ACssa.

Tiedonhankinnan koulutus

Kirjasto järjestää kirjastonkäytön opastusta kaikille kirjaston käyttäjille. Ota yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun.

Tiedonhankinnan opetusta järjestetään kaikilla koulutusaloilla opetussuunnitelman mukaisesti. Kurssikuvaukset löytyvät koulutusohjelmien opinto-oppaista.
Avoimen korkeakoulun opiskelijat voivat ilmoittautua opintojaksolle opintotoimiston ohjeiden mukaan.

Tiedonhankinnan opetuksen tavoitteena on valmentaa opiskelijat toimimaan itsenäistä tiedonhankintaa vaativassa työelämäyhteisössä huomioiden uudenlaisen tiedonhankintakulttuurin toimintatavat.