Opinnäytteen julkaisu verkossa

 Onnittelut valmiin gradun johdosta!

Tutkielmien kirjastokappaleet toimitetaan kirjastoon vain sähköisessä muodossa 2014 lähtien. Kirjastossa pro gradu – tutkielma tallennetaan Lauda -julkaisuarkistoon. (Rehtorin päätös 20.12.2013, ks. ohessa).
 
  • Kun pro gradu –tutkielma on hyväksytty ja arvosteltu tiedekuntaneuvostossa, opiskelijan tulee lähettää tutkielmansa kirjaston sähköpostiin (gradut[at]ulapland.fi) pdf-tiedostomuodossa. Kirjoita otsikkokenttään oppiaine, esim. ”matkailututkimus”.
  • Opiskelijan tulee täyttää verkkojulkaisun lupalomake ja toimittaa se allekirjoitettuna kirjastoon tai lähettää se sähköpostilla omasta ulapland-sähköpostiosoitteestaan sekä kirjastoon (gradut[at]ulapland.fi) että työnohjaajalle.
  • Pro gradut julkaistaan yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa Laudassa, jolloin opinnäytetyö on luettavissa/saatavissa avoimesti Internetissä tai poikkeustapauksessa vain lukusalikäytössä Lapin yliopiston sisäisessä verkossa. Tekijänoikeus kuuluu aina opinnäytetyön tekijälle.

Tiedekunnissa tiedusteluihin vastaavat opintopäälliköt.

Yhteyshenkilöt kirjastossa:
kirjastosihteeri Eija Kumpula, p. 040 484 4317 (KTK, OTK)
kirjastosihteeri Raija Paavola, p. 040 484 4318 (YTK)
kirjastosihteeri Katariina Soudunsaari, p. 040 484 4310 (TTK)

 

Opinnäytteet kirjastossa

Gradut verkossa Lauda-tietokannassa
Laudassa pääset vaivattomasti lukemaan gradujen kokotekstejä ja tiivistelmiä. Lauda sisältää kirjaston kokoelmiin kuuluvien, Lapin yliopistossa tehtyjen gradujen kokotekstejä pääosin vuodesta 2011 lähtien. Mukana on pro gradu- ja lisensiaatintöitä sekä väitöskirjoja. Vuoden 2014 alusta lähtien kaikki hyväksytyt opinnäytteet ovat kokotekstinä Laudassa.

Paperimuotoiset gradut Juolukassa
Paperimuotoisten gradujen sijaintitiedot löytyvät Juolukka-tietokannasta (hakuesimerkkejä).  Paperimuotoiset gradut on sijoitettu yliopistokirjaston 2. kerroksen lukusalissa ryhmätyötilan Lop-hyllyissä sekä vanhimmat kirjaston varastossa. Opinnäytteitä voi lukea kirjastossa ja niitä voidaan antaa kaukolainaksi muihin kirjastoihin lukusalikäyttöön.